Header-Koeltechniek

Koeltechniek

Uitfasering van koelmiddel R22

Vanaf 1 januari 2010 is besloten tot een uitfasering van R22. Het is sindsdien niet meer toegestaan om bestaande koel-, vries- en airconditioninginstallaties die zijn gevuld met het koelmiddel R22 bij te vullen met nieuw R22. Er mag alleen nog bijgevuld worden met geregenereerde (teruggewonnen en bewerkte) R22. Vanaf 2015 mag er helemaal geen R22 of de met R22 gemengde servicekoudemiddelen meer gebruikt worden.

Lees verder >>>

Waterkoeling
Wanneer in een productieproces te weinig koelvermogen beschikbaar is, biedt een waterkoelmachine de oplossing. Het koelwater komt door middel van directe warmteoverdracht, een platenwisselaar, een luchtverdamper of een ander soort warmtewisselaar in contact met de warmtebron en onttrekt zo de warmte uit de te koelen bron. De vrijgekomen warmte wordt vervolgens afgevoerd via de condensor. In combinatie met de hydrofoorinstallatie of pompunit wordt het productieproces gekoeld.

Airconet levert, installeert, onderhoudt en verhuurt complete koelinstallaties. Daarnaast zijn onze engineers in staat om conform klantspecificaties te bouwen. Wij verzorgen het gehele traject: ontwerp, bouw of assemblage, installatie en onderhoud.
Wij leveren onder andere koeltechnische producten van MTA.

Vrijkoeling
Soms doen zich situaties voor, waarbij men voor het koelproces gebruik kan maken van de vrij beschikbare koude buitenlucht. Het koelapparaat (vrijkoeler of koeltoren) gebruikt deze koude lucht dan voor het koelen van het watercircuit, eventueel gecombineerd en geheel geautomatiseerd geregeld met een waterkoelmachine.

Airconet levert, installeert, onderhoudt en verhuurt complete koelinstallaties. Daarnaast zijn onze engineers in staat om conform maatwerk te bouwen. Wij verzorgen het gehele traject: ontwerp, bouw of assemblage, installatie en onderhoud.
Wij leveren onder andere vrijkoelers van MTA en Baltimore Aircoil.

U kunt bij Airconet terecht voor:

  • Waterkoelmachines
  • Warmte pompen
  • Waterkoelmachines voor laser applicaties
  • Koeltorens
  • Vrijkoelers
  • Adiabatische vrijkoelers
  • Koelcapaciteiten vanaf 1,5 kW
  • Watertemperaturen instelbaar vanaf -20°C