HeaderKoeltechniek-3

Laserkoeling

De T3 Laser is ontstaan door uitgebreide ervaring in de Laser-industrie wat is opgebouwd in vele jaren van samenwerking met de meest prestigieuze fabrikanten van laserapparatuur. Het doel is het oplossen van problemen zoals: de variabiliteit van de golflengten, thermische invloeden en verontreiniging van de bron en optica. De uitdaging is het handhaven van een perfecte temperatuur van de koelvloeistof bij voortdurend wisselende belasting. Het antwoord is de MTA's T3 laser koelmachine.

Hoogste nauwkeurigheidsniveaus
Met de T3 Laser introduceert MTA een belangrijke noviteit in de Laser chiller markt; een elektronische heetgas by-pass klep gecontroleerd door een geavanceerde PID-regeling (vanaf model 081). Dankzij de stappenmotor-technologie zorgt de T3 laser voor een constante doorstroming van het koudemiddel, waarbij impulsen worden vermeden en er een hoog niveau van precisiecontrole ontstaat met minimale mechanise inspanning.

Geavanceerde microprocessor
De microprocessor heeft een PID-regeling die de heetgas by-pass klep regelt en zorgt voor een temperatuurregeling met een nauwkeurigheid van minder dan ca. 0,5° K. Bij een langdurig onbelast bedrijf, worden de compressoren gestopt wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert. Er bestaat een mogelijkheid voor gebruik van RS485 Modbus, GSM-en webconnectiviteit, terwijl een optionele Westec industriële interface aansluiting, u rechtstreeks verbindt me de laser-apparatuur.

Roest Vast Staal watercircuit
De toenemende complexiteit van de laser-bronnen vereisen het gebruik van koelvloeistoffen met een steeds groter zuiverheidniveau. T3 Laser's RVS watercircuit is geschikt voor gebruik van gedemineraliseerd water met additieven. De tank, platenwisselaar verdamper en hoge druk centrifugaalpomp zijn allemaal vervaardigd van roestvast staal en beschermen de laserbron tegen alle vormen van verontreiniging. Als optie is ook de beplating van de T3 laser koelmachine in RVS uitvoerbaar.

T3Laser2

Plug & Play
De installatie van de T3 Laser is vooral erg eenvoudig dankzij de integratie van alle componenten binnen de koelmachine zelf, een IP54 beschermingsclassificatie en het feit dat hij eenvoudig te vervoeren is. De T3 Laser werkt altijd, ongeacht de condities en mede dankzij magneetkleppen, een instelbare intere by-pass klep, een begrenzing op omgevingstemperatuur van 43° C, een beveiliging tegen bevriezingsgevaar, een verwarmingselement om condensvorming op de laser optica te voorkomen en een niveausensor die zichzelf inregelt op de te koelen koelvloeistof.
Door de jarenlange ervaring is deze zeer geraffineerde T3 Laser koelmachine een betrouwbare partner in uw productieproces!

Lees meer over de T3 Laser
Direct reageren? Stuur ons een e-mail.